500cc – Speedway

Om 500cc.se

IMG_9435

500 cc är en speedwayblogg med fokus på svensk och internationell elitspeedway.

Sidan drivs av mig, Klas Liljegren, som ett rent hobbyprojekt. Jag kom i kontakt med speedway första gången i samband med att jag köpte mitt lantställe Lilla Grönkulla utanför Målilla sommaren 2007. Eftersom jag alltid varit engagerad inom idrotten på elitnivå var Dackarna det självklara valet för mig. Här fanns publiken (långt över 10.000 åskådare på SGP i en ort med cirka 1.200 invånare är imponerade) och flera förare i laget tillhör den yttersta världseliten. Har sedan blivit mer och mer engagerad som speedwayfan. Sidan har därmed också ett fokus på min egen favoritklubb Dackarna och deras förare.

Gillar att fotografera och alla bilderna på bloggen är mina egna, dvs Copyright Klas Liljegren. Den gamla speedwaybloggen hade fokus på bilderna och det är något jag gärna vill fotsätta med. Jobbar därför nu på att få till en lösning där jag enkelt kan länka in massor av mina speedwayfoton, något som i det här WordPress formatet är alldeles för tungjobbat. Hoppas hinna få igång det redan inför årets elitseriepremiär.

Texterna till artiklar och analyser skriver jag själv. Bakgrundsdata i form av reslutat och statistik hämtar jag till stor del från mina två betydligt proffsigare kolleger speedwanyheter.se (nyheter, resultat) och aktuellspeedway.se (ledande på statistik om speedway). Dessutom kollar jag mycket speedway både live och på TV. Hämtar även en hel del info från andra källor på nätet, exempelvis live.espeeday.pl som har den bästa liverapporteringen av pågående matcher och följer alla de viktiga tävlingarna.

Kontaktdata:

Klas Liljegren
Lilla Grönkulla
570 81 Järnforsen

08-5333 1200 (vidarekopplat till mobilen)
info@500cc.se

Kommentera